TMS Planning

Verschillende vormen van planning in Transplan

Planning is een van de meest krachtige en belangrijke kernonderdelen van Transplan TMS. Iedere planner heeft zijn eigen werkwijze en voorkeuren. Daarom bieden we in ons TMS systeem een flexibele schermopbouw met tal van weergaves aan:

 • Lijstplanning
 • Strokenplanning
 • Plannen vanaf de kaart/ visuele planning

Lijstplanning

De lijstplanning is een lijst met alle relevante informatie per rit. De informatie in het scherm omvat: omzet, kosten, tijden en afstanden, aangevuld met de actuele boordcomputerstatus en actuele waarschuwingen van restricties.

Overzicht voor de planner

Snel overzicht voor iedere planner in een weergave die het best bij hem past. De focus van Transplan ligt op zoekgemak en snelheid. Doordat je in alle schermen en weergaven vrij kunt zoeken en filteren, heb je altijd direct de juiste informatie op het scherm staan.

Efficiënte, kostenbesparende routes plannen

Op basis van de filters kun je dus vrij eenvoudig orders in beeld brengen die in een bepaalde regio of stad open staan om snel routes te maken. Tevens ben je uiteraard ook in de mogelijkheid om snel losse orders en stops tot een rit om te vormen. Deze kan ook automatisch in een efficiënte volgorde gelegd worden. Hierdoor bespaar je tijd en kilometers en dus ook geld.

Een order plannen via de lijstplanning

Strokenplanning in Transplan TMS

Strokenplanning

Strokenplanning is al jarenlang veelgebruikt in transportplanning. Het geeft een direct overzicht van welke actuele capaciteit er is en door middel van eenvoudige sleepacties kun je een traject op je voertuig(combinatie) slepen. Uiteraard komt je beschikbare capaciteit uit je resourceplanning waardoor je altijd inzicht hebt in de beschikbaarheid van chauffeur en voertuig.

Handige functies in de strokenplanning van Transplan:

 • Voorkeurs- of vaste combinaties kunnen worden vastgelegd.
 • Orders slepen naar de rit
 • Onze planfunctionaliteit houdt rekening met de rij-en rusttijdenwet
 • Er kan onderscheid worden gemaakt in verschillende planafdelingen
 • Doorrekening van de rit in PTV

Plannen vanaf de kaart

Steeds meer planners willen plannen vanaf de kaart. Iets wat in het verleden ook vaak gebeurde bij internationale transporten. De krachtige geografische planning biedt planners deze mogelijkheid. Vanaf de kaart is – volledig instelbaar – te zien waar voertuigen zich bevinden, welke laad en lostrajecten gepland staan en welke openstaande orders er zijn. Hierdoor is in een oogopslag zichtbaar of het handig is om nog een extra traject toe te voegen aan de rit. Alleen trajecten zichtbaar in Frankrijk? Geen probleem. Door de slimme selectievensters houdt de planner het overzicht.

Orders toevoegen op een rit

Ook handig binnen Transplan

 • Slimme planning

  Integratie met externe planpakketten zoals PTV Smarttour, ORTEC of MoreOptimal voor transporteurs die hoge volumes op veel locaties distribueren

 • Bloktijdbewaking

  Direct zichtbaar in het planbord (met kleuren instelbaar)

 • Overzicht

  Je bent in staat om over diverse planningen heen te kijken (meerdere vestigingen) of juist te scheiden

 • Beschikbaarheid van resources

  Direct inzicht in beschikbare uren van chauffeurs, komende vanuit de resourceplanning

 • ETA berekening

  Automatische tijd/ETA doorrekening op basis van de actuele locaties van boordcomputers. Zodoende kan er bij afwijking ingegrepen worden door de planner.

 • Stoptijdklasses

  Transplan houdt rekening met stoptijdklasses die per klant en locatie kunnen verschillen.