TMS Facturatie

Het transportproces eindigt pas wanneer de factuur de deur uit is. Het is van belang dat dit zo snel en zo correct mogelijk verloopt. Via de facturatie van Transplan heeft de facturist overzicht en kan men snel aan de hand van templates de juiste factuur samenstellen. Deze templates zijn flexibel in te richten inclusief de juiste bijlagen. Voordat de factuur definitief is, wordt er een preview gegeneerd waarna de factuur definitief wordt. De facturen worden verder klaargezet en verzonden naar je boekhoudpakket. Zie onze pagina Integraties voor de meest voorkomende boekhoudpakketten waarmee we samenwerken.

Uiteraard is het ook mogelijk om digitale facturen aan te bieden met het marktstandaard UBL-formaat. Eventuele Excel bijlages met detailinformatie zijn flexibel door de gebruiker zelf samen te stellen en geautomatiseerd toe te voegen als bijlage aan de facturen.

Dieseltoeslag berekenen in je TMS systeem

Zonder goede commerciële afspraken rondom dieseltoeslag lopen marges snel terug. Een oplossing is het doorbelasten van de dieseltoeslag. Transplan TMS berekent automatisch de dieseltoeslag in haar transport management systeem. In 3 stappen berekent Transplan op basis van een percentage de correctie. Hierdoor hoeft u als transporteur geen handmatige acties meer door te voeren en kunt u zich weer focussen op uw business.

Facturatiemodule in Transplan TMS