Na de rit

Kwaliteitsregistratie en afwijkingen

In praktijk komen afwijkingen regelmatig voor. Transplan ondersteunt door de juiste afwijkingen te registeren. Met een digitale post-it wordt vastgelegd wat er niet goed ging. Je kunt het dossier eenvoudig delen met alle relevante partijen. Zo werk je centraal aan het oplossen van het probleem. In het dossier kun je actiehouders aanwijzen en een workflow toepassen. Vervolgens monitor je in het dossier een snelle afwikkeling. Daarnaast ondersteunt Transplan alle partijen om bepaalde trends en analyses te monitoren. Samen leren en verbeteren dus.

Registreren van afwijkingen in Transplan TMS

Rapportages & BI

Transplan levert tal van standaardrapportages. Zeer uiteenlopend en diepgaand, maar wel volgens een vast formaat. Daarom hebben we  een eigen rapportage editor gemaakt, zodat je zelf in staat bent om allerlei documenten te maken. Je maakt eenmalig een documentopmaak en kunt deze vervolgens vanuit de planning of orderlijsten zelf aanroepen. Deze functie wordt op allerlei vlakken gebruikt, bijvoorbeeld voor: barcodestickers, vrachtbrieven, specifieke routelijsten en bij een eigen dashboard. Alles kan via print, verschillende exports, pdf of mail gemaakt worden.

Facturatie

Het transportproces eindigt pas wanneer de factuur de deur uit is. Het is van belang dat dit zo snel en zo correct mogelijk verloopt. Via de facturatie van Transplan heeft de facturist overzicht en kan men snel aan de hand van templates de juiste factuur samenstellen. Deze templates zijn flexibel in te richten inclusief de juiste bijlagen. Voordat de factuur definitief is, wordt er een preview gegeneerd waarna de factuur definitief wordt. De facturen worden verder klaargezet en verzonden naar je boekhoudpakket. Zie onze pagina Integraties voor de meest voorkomende boekhoudpakketten waarmee we samenwerken.

Uiteraard is het ook mogelijk om digitale facturen aan te bieden met het marktstandaard UBL formaat. Eventuele Excel bijlages met detailinformatie zijn flexibel door de gebruiker zelf samen te stellen en geautomatiseerd toe te voegen als bijlage aan de facturen.

Facturatiemodule in Transplan TMS