Retailtransport en supermarktdistributie

Transplan is een van de meest gebruikte TMS pakketten voor het retailtransport en supermarktdistributie. In 15 jaar tijd zijn er ook enorm veel specifieke aanpassingen gedaan voor de dynamiek uit deze branche.

Vaste orders binnen retailtransport

Zo heeft Transplan het vaste orderprincipe waarbij je op basis van prognoses van je verlader ver van tevoren vaste routes kunt inplannen. Deze komen terug in het planboard van Transplan. Later, wanneer opdrachten definitief zijn worden opdrachten verreikt en kunnen de mutaties verder verwerkt worden in de planning. Vooraf worden tarieven berekend op basis van pallets, uren of bijvoorbeeld kilometers.

Daarnaast heeft Transplan de mogelijkheid om van binnenkomende orders van grote verladers er direct een rit van te maken. Dat scheelt veel handelingen.

Uitcharteren van ritten

Orders worden na definitieve inplanning automatisch aangeboden aan de bekende boordcomputersystemen of binnen aan de bekende charters. Desgewenst verstuurt Transplan inkoopfacturen richting de charters. Afletteren, valideren van inkoopfacturen en selfbilling behoort ook tot de mogelijkheden.

Ketenintegratie in supermarktdistributie

De laatste jaren wordt er steeds meer aangestuurd op integratie met Control Towers (bijvoorbeeld via OMT5) en directe integraties met de grote verladers. U kunt dan denken aan integraties met Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Detailresult en bijvoorbeeld Jan Linders. Transplan heeft deze ontwikkeling al vroeg opgepikt en heeft veel standaard koppelingen en integraties. Benieuwd welke? Neem dan contact met ons op we helpen je graag verder.

Al met al; Transplan is in staat om je transportproces te ondersteunen, hoe groot u ook als retailtransporteur bent.